Största fördelarna med solenergi

Att själv producera sin egen hushållsel är möjligt med hjälp av solenergi. Via solpaneler på taket går det att alstra tillräckligt mycket ström för att bli självförsörjande. Överskottet går ofta att sälja vidare till elnätet. Det är inte att undra på att solpaneler har blivit hett eftertraktade bland husägare i Sverige.

Vad är egentligen solenergi?

Den energi man kan utvinna från solen kallas kort och gott solenergi. Via solceller går solens strålar att omvandla till vanlig hushållsel, som driver alla våra maskiner i ett hem. Detta är alltså en förnyelsebar energikälla, som har högsta möjliga miljöklass, till skillnad mot olja och kol. Den stora fördelen med solenergi är att man slipper utsläpp av avgaser som ställer till det i vår atmosfär. Att investera i solpaneler på taket kan långsiktigt vara en mycket klok investering, då det kommer att betala sig självt flera gånger om.

Att passa på vid en renovering

När man renoverar sitt hus kan det vara lämpligt att titta över möjligheten att även förnya sig med solenergi. Då har man också redan bollen i rullning och att låta en expert lägga solpanelerna på taket går liksom på samma huvudvärk. När man ändå är igång och har skaffat material och verktyg är det lätt att inbegripa bygget med solpanelerna i detta. För att solpaneler ska fungera optimalt kan en hel del annat arbete krävas, som att ta ned träd som orsakar skugg med hjälp av experter på trädborttagning, eller annan renovering av huset. Det kan bli en hel de bråte och verktyg som ska göras fram och tillbaka från tomten då man utför dessa omfattande förändringar. Från Kellfri, får man en atv-kärra till superbilligt pris, vilket är bra för alla mindre transporter man kan behöva göra. ATV- vagnarna är perfekta att koppla till en fyrhjuling, och gör ett röjningsarbete då man renoverar och gör olika förändringsarbeten på sitt hus, till en fröjd.

Måste solen lysa från klarblå himmel

Tvärtemot vad många tror, fungerar solpaneler även med en mulen himmel. Effekten avtar efter hur svagt solen lyser, men någon effekt finns alltid där under dagen. Givetvis har vi i norr lite färre soltimmar på ett år, och bör ha något reservsystem att använda om solenergin inte orkar driva all elektricitet i våra hus. Installerar man solpaneler är det viktigt att en anlitad expert fäster dem på taket, man ska aldrig själv röra sig där.

zerif-lite