Ta hjälp av takläggare innan installation av solceller

Om du funderar på att installera solceller på taket kan det vara bra att ta hjälp av takläggare. Det är viktigt att ta reda på om taket behöver repareras innan det kommer upp solceller på taket. Annars kan solcellerna dölja takets skick så att det uppstår skador längre fram.

Anlita takläggare först

En takläggare ska inte installera solceller om denne inte har rätt kompetens för det, det ska istället en elektriker eller någon med speciella kunskaper inom el och elinstallation göra. Men eftersom solcellerna ska sitta på taket så kan det vara bra att anlita en takläggare för att se över taket innan det kommer på solceller. Om taket har fel och brister kan det medföra att solcellerna inte kommer fästa ordentligt och/eller att solcellerna döljer problem med taket som annars skulle vara synliga. Att se till så att taket är i gott skick innan det kommer på solceller är därför en god idé för att slippa få en otrevlig överraskning längre fram.

När en takläggare har sett över skicket på taket och säkerställt att det ser bra ut, så är det dags att installera solceller. Kom ihåg att välja solceller som är anpassade för ändamålet så att du får tillräckligt mycket el. Solceller kanske inte helt och hållet kan ersätta det befintliga elnätet, men det kan vara ett bra komplement för att kunna dra ner på kostnaderna för elen eller om strömmen går.

Om ditt mål är att helt och hållet gå över till elen du får från dina solceller, är det viktigt att du tar kontakt med någon som har rätt kompetens inom området. Någon som kan hjälpa dig att ta reda på hur många solceller du behöver för att tillgodose just det behovet som du och ditt hushåll har. Sedan är det bara att njuta av din alldeles egen och miljövänliga el.

zerif-lite